| Паведамленні: 19 вер. 2007 02:58 Загаловак паведамлення: Генератар пароляў | |
| Паролі патрэбны заўсёды і ўсюды. Практычна любы крок у Інтарнэце і ў камп'ютары патрабуе папярэдняга ўвода пароля.
Я жадаю паказаць Вам на прыкладах, што такое якасныя, і неякасныя паролі, для таго, каб у Вас не ўкралі ICQ-нумар, украўшы да гэтага e-mail адрас. З дапамогай якога ўзломшчык можа даведацца, аб адрасах і паролях форумаў дзе Вы з'яўляецеся аж да таго, што можа змяніць Вам тарыф увахода у Інтарнэт.
Казка? Я гарантую Вам, што даведаўшыся аб адным з пароляў Вашай пошты, я змагу Вам так нашкодзіць, што доўга ад гэтага Вам прыдзецца адыходзіць.
Што такое якасны пароль, Вы і самі зможаце зразумець, прачытаўшы тое, што напісана ніжэй.
Я ўзломліваў/падбіраў адзін за другім паролі з рознай колькасцю літар і іх разнастайнасцю (літары/лічбы/спецыяльныя знакі), мой ноўтбук: 1500мгц, 728мб-рам, такім чынам, не самы хуткі, глядзім вынікі:
Паролі тыпу:
songbag
songbird
songbook
songcraft
songfest
songful
songfully
songfulness
songhai
songish
songland
songle
songless
songlessly
songlessness
songlet
songlike
songman
songo
такім чынам тыя, што можна знайсці, адчыніўшы кнігу слоўнік/перакладчык, можна атрымаць праз 2 (!!!!!) секунды.
Правіла нумар адзін: Нельга выкарыстоўваць паролі, якія з'яўляюцца некім літаратурным словам, што можна знайсці ў якой-небудзь кнізе/слоўніку.
Глядзім на іншыя паролі:
4-значныя:
tsgh – только літары, знайшоўся праз 1 секунду.
tsg1 – літары і лічбы, знайшоўся праз 1 секунду.
ts1% - літары, лічбы, знакі, знайшоўся праз 3 хвіліны.
7-значныя:
tsghjkjk – только літары, знойдзецца праз 50 хвілін
tsg1jkjk – літары і лічбы, знойдзецца праз 7 часоў
ts1%jkjk - літары, лічбы, знакі, знойдзецца праз 30 дзён!!!
Паролі большыя за сем знакаў, якія утрымліваюць лічбы, патрабуюць некалькі дзён, якія ўтрымлівыюць нават только адзін спецыяльны знак, няхай гэта "?" або кропка, патрабуюць некалькі месяцаў.
Правіла нумар два: Выкарыстоўвайце паролі, працягласцю мінімум 8 знакаў, і каб яны абавязкова ўтрымлівалі лічбы і літары, вялікія і маленькія! Дадаўшы да пароля сецыяльны знак, напрыклад кропку, ламаць яго будзе бессэнсоўна...
Некаторыя выкарыстоўваюць пароль, складзены з імя, з паштовага адрасу і інш..
Наглядны прыклад, адрас хлопца быў ххххх111982@хх.хх. Пароль на гэты адрас быў... ну, здагадайцеся?
Правіла нумар тры: Не складайце паролі са свайго імя або даты Вашага дня нараджэння!!! Або з Вашымі інтарэсамі, або з чым-небудзь яшчэ, аб чым вельмі лёгка здагадацца. Такія паролі вельмі лёгка вылічваюцца.
Прытрымлівайцеся гэтых правіл, і Вы зможаце пазбегнуць больш ці менш вялікіх непрыемнасцей
Паролі тыпу:
cho$yo5#
fro6z&a7
fro0chl#
b*le6rl0
Падабрать заўсёды магчыма, але гэта зойме пару месяцаў
http://pass.by-svet.com/
Гэта старонка дапаможа Вам зрабіць якасны пароль. | |